Ollaan viettämässä mieheni vapaapäiviä Saarijärvellä vanhempieni luona. Eilen tehtii reissu Lapualle mieheni kummitädin luo ja käytiin näyttämässä Arttua. Ehdittiin valoisan aikaan takaisin Saarijärvelle ja ajomatkoilla sain tehtyä miehen pääkallolapaset päättelyä vaille valmiiksi. Illalla tv:tä katsoessa tein sitten senkin homman pois. Täytyy sanoa, että autossa nuo lapaset edistyi kyllä paljon nopsempaan kuin ei ollut mitään häiriötekijöitä. Pojat nukkui takapenkillä, mies hoiti ajamisen ja itse sai keskittyä neulomiseen.

Nuokin lapaset ois varmasti tulleet valmiiksi jo aikaisemmin mutta unohdin sitten ekasta lapasesta peukalon paikan pois... Joulun välipäivinä katsottiin miehen vanhempien luona Markku Pölösen Koirankynnen leikkaajaa. Pääsin sitten oikein kunnolla neulomiset vauhtiin ja kun pari pääkalloa oli valmiina esittelin aikaansaannostani miehelleni, joka sitten totesi, että mites noihin se peukalo tehdään? Laskin kymmeneen, laitoin lapasen tekeleen pois ja totesin, että onneksi on keskeneräinen villapaitakin mukana... Piti antaa työn levätä hetken, että hermot antoi periksi purkaa.

edit. lapasten ohje täältä

En oo aikaisemmin kirjoneuletta tehnyt ja langat jonkun verran kiristää. Lankana on Novitan Isoveli mikä on kirjoneuleeseen turhan paksua, ohuemmasta langasta ois tullut varmasti siistimmät mutta kyllähän lapasten pitää olla lämpimät!! Mustaa lankaa kului enemmän kuin valkoista. Koitan kotona muistaa punnita menekin tarkemmin. Mutta summa summarum, yksi kynnys ylitetty, neuloin kirjoneuletta. Ihan heti en taida kuitenkaan villapaitaa kirjoneuleena tekemään. Lapasia ehkä ja korkeintaan kahdella langalla.

Äidin lankavarastojakin tuossa penkaisin mutta on isosisko tainnut ehtiä kuorimaan parhaat päältä :) No jotain sieltä löytyi, pipolangat itselleni.


384768.jpg