Keväinen sää sai tekemään mieli uutta kesäneuletta ja viime perjantaina mukaan lähtikin kotipaikkakunnan käsityöliikkeestä Novitan uutta Bambulankaa. Ohjeena on tarkoitus käyttää Novitan Kevät 2007 lehden mallia nro 5. Malli on ihan perus tunika-mallinen neule v-pääntiellä. Lehdessä ohje on tehty neljälle eri langalle. Harmittaa vaan kun Bambu-langan ohjeessa koot päättyy 146 cm:iin ja aikuisten koot on Tenneseelle, Samokselle ja Malibulle. Tosin Tenneseen
ja Bambun neuletiheys on lähes sama, onneksi.


491394.jpg

Lankaa piti tietenkin päästä heti edes pikkuisen kokeilemaan ja neuloin mallitilkun (puikkoina 4mm Addit). Bambu on todella miellyttävää neuloa ja kaapelikierteen ansiosta neulepintaan ei tule mitään epämääräisiä repsottavia lankalenkkejä vaikka langan keihästäisikin puikolla... Äitini ei ole turhaan kehunut kaapelikierteisiä lankoja mutta taitavat vaan olla nykyään harvinaisuuksia. Ja täytyy myöntää, että ilman näitä Bambu-lankoja oranssi villapaita tuskin olisi vielä valmis.  

edit. Aloitin paidan ja neuloin helmaan ainaoikein reunuksen 3,5mm bambu-pyöröillä. Niillä sain sohaistua pari inhottavaa lankalenkkiä repsottamaan. Kun vertasin bambupuikkojen kärkeä Addien päihin oli ne selvästi terävämmät. Eli oli ilmeisesti sittenkin puikkojen eikä langan ansiota se ettei niitä lenkkejä mallitilkkuun tullut.491396.jpg

Mukaan tarttui myös kerä Novitan Kotiväkeä. Siitä olisi tarkoitus neuloa pojille kesäksi pipot Novitan Kesä 2007 ohjeella nro 92.

491393.jpg

Project Specrtumin huhti-toukokuun väreihin (vihreä, keltainen, pinkki) nuo ostamieni lankojen värit ei nyt sovi ollenkaan. Puikoilla on kuitenkin edelleen se vihreä Fifi Kitten Mohairista. Pitää sitäkin välillä vähän tehdä Project Specrum-työnä. Uudet langat vaan on nyt niin kesälankoja, että niitä ei voi jättää odottamaan.

Nyt houkuttelisi mennä aloittamaan tuo neulepaita Bambusta mutta pitää tsempata ja rustata vähän työhakemusta... Palkitsen sitten itseni aloittamalla uuden työn:)