... jotain valmistakin on tullut!

Tasaiseen jotain tulee tehtyä mutta kun jotain valmistuu niin ei yksinkertaisesti ole jaksanut laittaa tänne. Näin kesäloman viimeisinä päivinä tuntuu energiaa riittävän tällekin ja kun vielä sääkin suosi kuvausta :)

Shetland Triangle
Lanka: Novita Bambu, menekki muistaakseni reilu 150g. 150g:lla neuloin neckin ja bodyn, neljännellä kerällä sitten edging. Neljättä kerää meni noin puolet.
Puikot: 5mm addi turbo
Koko: riittävän iso.

Huivista tuli kiva kesähuivi, kun kaipaa hartioille lämmikettä tai auringonsuojaa.

1719784.jpg

1719755.jpg

1719768.jpg


Idan sukat
Lanka: Novita Nalle colori, menekki?? vajaa kerä
Puikot: 2,5mm bambut
Ohje ja ohjeen tarina siskoni blogista.

Tuon supersukankutoja Idan itsekkin muistan, joten pakkohan nämä oli neuloa ekoina omina pitsineulesukkina. Silmukoita oli 16/puikko. Tehty ihan perinteisesti varresta aloitettuna, kantapään vahvennettu neule ranskalaisen kantapään ohjeella. Varressa mallikerta toistuu 14 kertaa.

1719813.jpg

1719825.jpg

1719836.jpg


Ja lankaostoksia...

Tehtiin kesälomareissu Ahvenanmaalle. Matkaa lähti Ahvenanmaalaista lampaan villaa. Tästä tulee huivi joskus. Tai kenties lapaset ja pipo? Lanka on yllättävän pehmeää. Tämän ostin Jan Karlsgårdenista "markkinamyyjältä". Lanka on suurelta osin ruskeaa mutta joukossa keltaisenvihreää.

1719886.jpg

1719877.jpg

Maariahaminan Svalan käsityökaupasta mukaan lähti kolme vyyhteä pellavalankaa. Ihanan herkullisen punaista. Niistä tulee kenties Muir.

1719891.jpg

1719909.jpg

Kunhan saan kenties joskus tämän valmiiksi. Kyllä, yritän jälleen Clapotista. Todennäköisesti tyhmästä päästä saa kärsiä koko ruumis mutta yrittänyttä ei laiteta... Pari vuotta sitten ties kuinka monta kertaa yritin aloittaa Clapotista mutta menin aina sekaisin. Kyllästyin kun oli sekaisin laskuissa siitä huolimatta, että luulin todella jo päässeni jujusta kärryille. Nyt lankana on ruskea Drops Alpakka. Langan väri on nyt semmoinen, että ne kiertäen neulotut kohdat erottaa kunnolla. Pari vuotta sitten yritin tumman harmaasta Floricasta ja siitä kiertäen neulottujen erottaminen ei vaan onnistunut. Syytän siis lankaa... Miksikö vielä yritän? Molemmat on siskoni on Clapotiksen tehnyt ja minusta huivin on kaunis ja idea kiva. Tahtoo kanssa kun vaan onnistuis... Taustalla ressijuomaa :)

1719932.jpg